Hout begassen

Hout behandelen ter afdoding van insecten

Strenge internationale eisen bevelen dat het noodzakelijk is dat houten verpakkingsmaterialen behandeld worden. Het hout moet behandeld zijn tegen (houtaantastende) insecten. Fumico kan uw hout behandelen, bijvoorbeeld in containers, door het hout te begassen of te behandelen door middel van een hittebehandeling/heat treatment.

Houten voorwerpen

Het kan een behandeling van ter bestrijding van houtaantastende insecten welke mogelijk zitten in diverse houten voorwerpen (beelden, kisten, kratten, meubelen), houten vloeren en verpakkingsmateriaal van hout zoals pallets, stuwhout, verpakkingshout, deksels van kratten, houten kratten en kisten.

ISPM 15

Internationaal zijn afspraken gemaakt over het voorkomen van insectenbesmettingen in het hout. Deze zijn vastgelegd in de richtlijn ISPM-15. De ISPM 15 is opgericht door de International Plant Protection Convention (IPPC) en is vastgelegd in het boekwerk ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’ (bron www.smhv.nl). De SMHV, Stichting Markering Houten Verpakkingen, zorgt dat het Nederlandse deel van de ISPM 15 goed georganiseerd is.

Fumico BIO & QPS Services kan uw houten verpakkingsmaterialen behandelen conform de eisen uit de ISPM 15. Fumico Bio & QPS Services is bij de SMHV geregistreerd onder nummer NL248 en voldoet daarmee aan de door deze instantie gestelde eisen aan de behandelingstechniek en methode.

Meer informatie:

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.

Neem contact op