Graanindustrie

Veel op Nederlandse bodem aanwezige voedselverwerkende bedrijven importeren allerlei graansoorten, als tarwe en gerst, evenals mais, rijst en soja en vele andere landbouw producten. Ook voor export naar de rest van Europa en andere werelddelen, komen niet alleen veel producten Nederland binnen, maar gaan er ook weer uit. Daarnaast produceren Nederlandse bedrijven ook veel graan producten.

Het komt veel voor dat graanproducten besmet zijn geraakt met diverse insecten. Deze insecten komen mee met het product naar Nederland. Het kan ook zijn dat insecten weer tot ontwikkeling zijn gekomen na uitvoering van een slechte begassing welke in het buitenland (land van herkomst) is uitgevoerd.

“We hebben onze producten laten begassen in het land van herkomst, echter bij het controleren van de lading bleek dat de besmetting er nog steeds in zat. Nu moesten we het opnieuw laten begassen, maar deze keer laten we het wel goed en kwalitatief hoogwaardig uitvoeren want anders kunnen wij de lading niet doorzetten en krijgen we een slechte reputatie”.

Bedreigingen voor gezondheid van mens en dier (Foodsafety), klantverlies en schadeclaims kunnen het gevolg zijn.

Door het uitvoeren van een precisiebegassing met fosforwaterstofgas worden alle stadia van insecten afgedood. Na zeven van het product worden de insecten verwijderd en betreft het een schone partij welke verder verwerkt wordt zonder ongewenste gevolgen.

Meten is weten. Vandaar dat Fumico precisie begassingen uitvoert, waarbij een continue metingen met hoogwaardige meetapparatuur en vastlegging van gegevens plaats vindt.

Hierdoor heeft U de garantie dat de begassing correct wordt uitgevoerd en het gewenste resultaat wordt bereikt.

 

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.

Neem contact op