QPS2018-08-23T10:30:19+02:00

QPS behandelingen

QPS is een bekend begrip in container-Nederland en staat voor Quarantaine and Pre-Shipment. Het houdt in dat importerende landen geen risico willen lopen op het binnenhalen van vreemde insectensoorten.

Onze QPS behandelkamers in Numansdorp zijn speciaal voor QPS behandelingen gebouwd en zijn voorzien van de modernste technieken en meetapparatuur. Door het toevoegen van warme lucht in de hittekamers, worden uw goederen ook verwarmd. Zodra alle goederen en (houten) producten in de kern van het materiaal de juiste streeftemperatuur hebben behaald, zal na verloop van een korte tijd (enkele uren) afdoding van alle insecten in alle stadia plaatsvinden. Na uitvoering van de hittebehandeling worden de goederen gecontroleerd weer teruggebracht naar normale temperaturen. Vergezeld van een QPS certificaat of een ISPM-15 certificaat zijn de goederen gereed om weer op te halen en klaar voor verder transport.

Quarantaine en Pre-Shipment (QPS) behandeling

QPS behandelingen worden veelal uitgevoerd op houten kratten en kisten en producten en verpakkingsmaterialen van hout. Bij een  Quarantaine and Pre-Shipment (QPS behandeling) kan optioneel door Fumico een Fytosanitair Certificaat aangereikt worden.

Quarantaine en Phytosanitary Treatment (QPT)

QPS behandelingen worden veelal uitgevoerd in containers waarin kratten, kisten, meubelen en andere houten producten en verpakkingsmaterialen zitten. Een Quarantaine and Phytosanitary Treatment (QPT behandeling) moet vergezeld gaan met een Fytosanitair Certificaat en dit zullen wij voor u verzorgen.

Zie ook:

Veel gestelde vragen

Wat is het verschil tussen een Quarantaine and Pre-Shipment (QPS) behandeling en een Quarantaine and Phytosanitary Treatment (QPT)?2017-04-09T20:42:40+02:00

Beide behandelingen zijn hetzelfde qua uitvoering. QPS en QPT behandelingen worden veelal uitgevoerd in containers, kratten en kisten en betreffen producten en verpakkingsmaterialen van hout. Enige verschil is dat de goederen van een Quarantaine and Phytosanitary Treatment (QPT behandeling) voorzien moeten zijn van een Fytosanitair Certificaat, bij een  Quarantaine and Pre-Shipment (QPS behandeling) is een Fytosanitair Certificaat optioneel.

Waarom Fumico

  • Fumico is ISO 9001:2015 gecertificeerd

  • Jarenlange ervaring (opgericht in 2010)

  • Modernste meetapparatuur

  • Fumico voldoet aan de hoogste eisen

  • Convenant overeenkomst met ILenT

  • Internationale kennisdeling

  • Volle aandacht voor kwaliteit en veiligheid

Ik wil advies op maat

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bij vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak
kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Impressie