QPS ISPM-15

In verpakkingsmaterialen van hout zoals pallets, stuwhout, kratten en houten kisten, kunnen insecten in het hout zitten. Om verspreiding van de aanwezige insecten in het hout te voorkomen met alle gevolgen van dien, door de hele wereld heen, zijn maatregelen opgesteld. Deze maatregelen zijn verwoord in de ISPM 15. De ISPM 15 is opgericht door de International Plant Protection Convention (IPPC) en is vastgelegd in het boekwerk ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’ (bron www.smhv.nl). De SMHV, Stichting Markering Houten Verpakkingen, zorgt dat het Nederlandse deel van de ISPM 15 goed georganiseerd is.

Fumico BIO & QPS Services kan uw houten verpakkingsmaterialen behandelen. Fumico Bio & QPS Services is bij de SMHV geregistreerd onder nummer NL248 en voldoet daarmee aan de door deze instantie gestelde eisen aan de behandelingstechniek en methode.

Als bewijs treft u hierbij de Verklaring van het SMHV aan dat Fumico Bio & QPS Services uw houten verpakkingsmaterialen mag behandelen conform ISPM-15. Fumico Bio & QPS Services is bij de SMHV geregistreerd onder nummer NL248 en voldoet daarmee aan de door deze instantie gestelde eisen aan de behandelingstechniek en methode.

Conform ISPM 15 richtlijnen u van Fumico Bio & QPS Services een behandelingscertificaat. Dit certificaat toont aan het importerende land aan dat het hout is behandeld en er voor gezorgd is dat alle houtvernielende insecten in alle stadia (ei, larve, volwassen exemplaar) zijn afgedood.

Export van hout, bijvoorbeeld verstuurd in export containers, waarbij het hout is behandeld conform de richtlijnen die aan de orde gesteld zijn in de ISPM 15 richtlijnen, hoeven niet voorzien te zijn van een fytosanitair certificaat of plantenpaspoort.

 

  • Fumico is ISO 9001:2015 gecertificeerd

  • Jarenlange ervaring (opgericht in 2010)

  • Modernste meetapparatuur

  • Fumico voldoet aan de hoogste eisen

  • Convenant overeenkomst met ILenT

  • Internationale kennisdeling

  • Volle aandacht voor kwaliteit en veiligheid

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.
Neem contact op