Quarantaine and Pre-Shipment ISPM 15

Heat Treatment en QPS Treatments zijn 100 % non-toxische technieken voor de behandeling van al de houten pallets, stuwhout en verpakkingsmaterialen voor de export, conform internationale regelgeving. De kern van het hout moet minimaal 30 minuten lang behandeld worden waarbij de temperatuur minimaal 56 graden is.

Steeds meer landen stellen eisen aan houten pallets, stuwhout en houten verpakkingsmaterialen die hun land binnenkomen. De nieuwe wereldstandaard Fytosanitaire Maatregelen Houten Verpakkingen (FAO ISPM no. 15) is in maart 2002 ingevoerd om een einde te maken aan de wereldwijde handelsbelemmeringen, dit als gevolg van de wirwar aan importrestricties voor houten verpakkingen. In ISPM no. 15 (International Standards for Phytosanitary Measures) is onder meer beschreven dat houten verpakkingen moeten zijn behandeld om verspreiding van ongedierte (zoals bijvoorbeeld het dennenaaltje, syrexwesp) te voorkomen.

In Nederland is de Stichting Markering Houten Verpakkingen (SMHV) www.smhv.nl opgericht. Deze stichting moet er in Nederland op toezien dat hout voor de export voldoet aan de eisen van ISPM-15. Tevens verzorgt het SMHV de certificering van bedrijven, waarna deze bevoegd zijn om hout te behandelen conform nationale en internationale regelgeving.

Fumico Bio & QPS Services is geregistreerd onder nummer NL248. Heat Treatment en QPS Treatment zijn een snelle en efficiënte non-toxische oplossing. De Heat Treatment wordt gebruikt voor houten verpakkingsmaterialen met of zonder producten. De QPS Treatment wordt gebruikt voor containers en stukgoed die producten en houten verpakkingsmaterialen bevatten.

Na de behandeling zal het hout worden voorzien van het benodigde merkteken. Mochten er certificaten nodig zijn, onder meer benodigd voor landen als China en Australië, kunnen wij deze voor u verzorgen.

 

  • Fumico is ISO 9001:2015 gecertificeerd

  • Jarenlange ervaring (opgericht in 2010)

  • Modernste meetapparatuur

  • Fumico voldoet aan de hoogste eisen

  • Convenant overeenkomst met ILenT

  • Internationale kennisdeling

  • Volle aandacht voor kwaliteit en veiligheid

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.
Neem contact op