Hitte behandelingen2021-08-09T13:45:02+02:00

Hitte behandelingen

Houten verpakkingsmaterialen

In verpakkingsmaterialen van hout zoals pallets, stuwhout, kratten en houten kisten, kunnen houtaanstasters zitten. Maar ook in uw meubelen, collecties van musea en monumentale voorwerpen komen houtaantastende insecten voor. Naast de overlast die deze insecten geven, zorgen zij voor vraatschade aan het hout met als gevolg instabiele constructies. Maar ze kunnen bovenal enorme onvoorziene schade toebrengen aan de natuur en het milieu (denk aan schade aan gezonde bomen).

Heat Treatment Behandelingen

Naast dat Fumico beschikt over eigen begassingstechnieken (fumigeren), kunnen wij deze insecten ook bestrijden door middel van niet-toxische bestrijdingstechnieken, oftewel Heattreatments. Bij de uitvoering van een heattreatment, wordt de kern van het hout minimaal 1 uur lang behandeld met een temperatuur van minimaal 56 graden Celsius. Een hittebehandeling zorgt voor afdoding van alle insecten in alle stadia en daarmee zijn uw goederen insectenvrij.

Naast dat Fumico beschikt over eigen begassingstechnieken (fumigeren), kunnen wij deze insecten ook bestrijden door middel van niet-toxische bestrijdingstechnieken, oftewel Heattreatments. Bij de uitvoering van een heattreatment, wordt de kern van het hout minimaal 1 uur lang behandeld met een temperatuur van minimaal 56 graden Celsius. Een hittebehandeling zorgt voor afdoding van alle insecten in alle stadia en daarmee zijn uw goederen insectenvrij.

HTTR heattreatment terminal

In Rotterdam beschikt Fumico over haar eigen Heat Treatment Terminal, de HTTR. Op deze terminal voert Fumico voor haar diverse opdrachtgevers warmtebehandelingen uit van complete zeecontainers in alle formaten. Deze warmte- danwel hittebehandelingen van containers met complete inhoud daarvan zijn gericht op afdoding van insecten en is speciaal opgericht voor het bestrijden van de Brown Marmorated Stink Bug (BMSB). Meer informatie zie: HTTR Heattreatment terminal in Rotterdam.

ISPM 15 hout en IPPC heat treatment

Een heat treatment IPSM 15 is ook mogelijk. Deze behandeling komt voort uit de export eisen hout waarover wereldwijd uniforme afspraken zijn gemaakt. Deze zijn neergeschreven in de IPPC standaard. IPPC staat voor ‘International Plant Protection Convention’. De ISPM 15 landen lijst treft u aan op de website van het SMHV. Fumico Bio & QPS Services is geaccrediteerd door het SMHV en mag met haar unieke markering heat treatments ISPM 15 hout uitvoeren en derhalve heat treatments conform IPPC afspraken.

Houten kist export behandelen

Bijvoorbeeld een houten kist voor export behandelen; het staat omschreven in de ISPM 15 landenlijst welke landen eisen dat wanneer deze houten kist in een land wordt ingevoerd, dat er conform richtlijnen een heat treatment met markering (het hout wordt dan door Fumico gestempeld) moet zijn uitgevoerd in het exporterende land. Deze voortbrenging van de fytosanitaire regeling geeft het importerende land grip op het voorkomen van uitheemse insectenproblemen.

Voorbeelden heat treatments:

 • heat treatment kisten
 • heat treatment pallets
 • heat treatment hout
 • heat treatment container
 • heat treatment stuwhout
 • heat treatment verpakkingshout

Warmtebehandeling Gebouwen

Fumico heeft eveneens ervaring in het verwarmen ofwel een hittebehandeling van volledige gebouwen zoals fabrieken. Maar ook delen van fabrieken kunnen een warmtebehandeling ondergaan. Bij de uitvoering van een hittebehandeling wordt de volledige ruimte minimaal 1 uur lang naar een temperatuur van minimaal 56 graden Celsius gebracht. Een dergelijke warmtebehandeling van het gebouw zorgt voor afdoding van de insecten in alle stadia.

Veel gestelde vragen

Kunnen de goederen ook gelost worden in de behandelkamers?2017-04-09T20:40:57+02:00

Geen probleem, losse goederen (big bags, houten kratten, kisten, stuwhout, pallets) kunnen los in de ruimtes gezet worden. Ze hoeven niet per se in de container blijven te staan. U mag uw goederen zelf lossen en na behandeling weer laden. Ook kunnen wij dit voor u verzorgen.

Kunnen er volledige containers in de behandelkamers geplaatst worden?2017-04-09T20:40:32+02:00

Ja, volledige containers tot en met 45 ft kunnen zijn geheel de heat treatment behandelkamer binnen gereden worden. De container kan blijven staan op chassis of kan ondersteund worden met con foots waar wij over beschikken. Uw keuze.

Waarom Fumico

 • Fumico is ISO 9001:2015 gecertificeerd

 • Jarenlange ervaring (opgericht in 2010)

 • Modernste meetapparatuur

 • Fumico voldoet aan de hoogste eisen

 • Convenant overeenkomst met ILenT

 • Internationale kennisdeling

 • Volle aandacht voor kwaliteit en veiligheid

Ik wil advies op maat

Wilt u meer informatie over onze diensten? Bij vragen of voor het maken van een vrijblijvende afspraak
kunt u bellen of contact opnemen via ons contactformulier.

Impressie