ISPM 15 behandeling

In verpakkingsmaterialen van hout zoals pallets, stuwhout, kratten en houten kisten, kunnen insecten in het hout zitten. Om verspreiding van de aanwezige insecten in het hout te voorkomen met alle gevolgen van dien, door de hele wereld heen, zijn maatregelen opgesteld. Deze maatregelen zijn verwoord in de ISPM 15. De ISPM 15 is opgericht door de International Plant Protection Convention (IPPC) en is vastgelegd in het boekwerk ‘Guidelines for regulating wood packaging material in international trade’ (bron www.smhv.nl). De SMHV, Stichting Markering Houten Verpakkingen, zorgt dat het Nederlandse deel van de ISPM 15 goed georganiseerd is.

Fumico BIO & QPS Services kan uw houten verpakkingsmaterialen met een ISPM 15 behandeling behandelen behandelen. Fumico Bio & QPS Services is bij de SMHV geregistreerd onder nummer NL248 en voldoet daarmee aan de door deze instantie gestelde eisen aan de behandelingstechniek en methode.

Als bewijs treft u hierbij de Verklaring van het SMHV aan dat Fumico Bio & QPS Services uw houten verpakkingsmaterialen mag behandelen conform ISPM-15. Fumico Bio & QPS Services is bij de SMHV geregistreerd onder nummer NL248 en voldoet daarmee aan de door deze instantie gestelde eisen aan de behandelingstechniek en methode.

Conform ISPM 15 richtlijnen u van Fumico Bio & QPS Services een behandelingscertificaat. Dit certificaat toont aan het importerende land aan dat het hout dat met een ISPM 15 behandeling is behandeld er voor gezorgd heeft dat alle houtvernielende insecten in alle stadia (ei, larve, volwassen exemplaar) zijn afgedood.

Export van hout, bijvoorbeeld verstuurd in export containers, waarbij het hout een ISPM 15 behandeling heeft ondergaan conform ISPM 15 richtlijnen hoeven niet voorzien te zijn van een fytosanitair certificaat of plantenpaspoort.

Wenst u meer informatie, een offerte of een advies op maat? Neem gerust contact met ons op.

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.
Neem contact op