Scheepsladingen begassen

Bulk goederen en voorraden voedsel zijn vaak besmet door de aanwezigheid van diverse insecten. Deze insecten zorgen voor vervuiling en aantasting van de voorraad. Schepen en duwbakken worden veelvuldig gebruikt voor het begassen van voorraden voedsel partijen, die geïnfecteerd zijn door insecten. Voorbeelden van te vergassen voorraden zijn onder meer graan, mais, soja bonen, tarwe, spelt, koffie, noten, zaden enzovoorts.

“De ladinginspecteur van een extern en onafhankelijke partij had geconstateerd dat onze lading tarwe, binnengekomen in Nederland in een coaster, besmet was met insecten. Deze besmette partij konden wij onmogelijk doorvervoeren naar onze klant, want deze zou terecht de besmette lading weigeren. Het uitvoeren van een begassing van deze scheepslading bood de uitkomst. Na afdoding van de insecten kon de partij tarwe alsnog naar de klant en kon deze verder verwerkt worden. Gelukkig hoefde deze partij niet als 2e keus te worden afgevoerd”.

Het komt regelmatig voor dat er vanuit coasters, en ook reeds opgeslagen partijen in silo’s, wordt overbeladen in duwbakken. Na overslag worden de duwbakken vervoerd naar een van de vele voor Fumico beschikbare kades. Het betreft te allen tijde een kade welke is goedgekeurd door diverse relevante partijen (onder meer Havenbedrijf en de Inspectie Leefomgeving en Transport) en voldoen aan wettelijke veiligheidseisen. Fumico verzorgt voor u een door de Nederlandse overheid en Havendiensten goedgekeurde kade en heeft afspraken lopen met de eigenaren. U wordt niet of nauwelijks belast, maar wel naar uw wensen op de hoogte gehouden van de voortgang van de begassing.

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.

Neem contact op