Pallethout begassen

Vanwege strenge internationale eisen, bijvoorbeeld vermeld in de ISPM 15 richtlijnen, is het noodzakelijk dat houten verpakkingsmaterialen behandeld worden. Het houdt in dat deze behandeld moeten zijn tegen de aanwezigheid van (houtvernielende) insecten. Fumico kan uw houten verpakkingsmaterialen begassen en het betreft onder meer het hout dat wordt gebruikt voor pallets, deksels van kratten, houten kratten en kisten. Een voorbeeld is pallethout begassen. Dit vindt plaats ter voorkoming en verspreiding van insecten en ongedierte naar het buitenland of Europa toe.

Wanneer Fumico uw pallethout gaat begassen, dan zorgen wij ervoor dat de aanwezige houtaantastende insecten met zekerheid worden afgedood. Conform de richtlijnen van het importerende land krijgt u van Fumico een behandelingscertificaat.

Dit behandelingscertificaat van begassing toont aan het importerende land aan dat het pallethout is behandeld door middel van gifgas (Sulfuryldifluoride) en dat er met zekerheid is vastgesteld dat alle houtvernielende insecten in alle stadia (ei, larve, volwassen exemplaar) zijn afgedood.

 

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.

Neem contact op