Potgrond begassen

Potgrond wordt veel geëxporteerd door Nederlandse bedrijven. In potgrond komen doorgaans levende insecten voor. Om verspreiding van de hierin aanwezige insecten te voorkomen met alle gevolgen van dien, door de hele wereld heen, zijn maatregelen opgesteld. Ontvangende partijen eisen dat de verzender kan aantonen dat er geen sprake is van levende insecten in de potgrond. Daar kan Fumico u bij helpen.
Er zijn grofweg 2 behandelmethoden om uw potgrond insectenvrij te maken. Enerzijds door potgrond te begassen, anderzijds door potgrond te behandelen met onze laagzuurstoftechnieken. Ongeacht de verpakkingsmethode van potgrond kunnen wij u van dienst zijn, onder andere met:

  • Begassen van potgrond verpakt in zakken
  • Begassen van potgrond los in bulk
  • Begassen potgrond verpakt in big bags
  • Laagzuurstofbehandeling potgrond in container

Alle begassingen en laagzuurstofbehandelingen worden uitgevoerd conform de hoogste kwaliteits- en veiligheidseisen. Na afloop ontvangt u direct een behandelingscertificaat.

Exportcontainers met potgrond dienen in sommige gevallen vergezeld te gaan van een fytosanitair certificaat of plantenpaspoort. Indien dit aan de orde is zullen wij dit voor u regelen.

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.

Neem contact op