Rijstmeelkever begassen

Er zijn meerdere soorten rijstmeelkevers, waaronder de kastanjebruine rijstmeelkever (Tribolium Castaneum), de grote rijstmeelkever (Tribolium Destructor) en de kleine meeltor (Tribolium Confusum).

Rijstmeelkevers zijn zogenaamde secundaire voorraadaantasters. Voorgangers zijn primaire voorraadaantasters, bijvoorbeeld graan klanders. De primaire aantasters tasten de gehele korrel aan door zich hier in te boren en van te vreten. Rijstmeelkevers tasten niet het intacte product aan, bijvoorbeeld de tarwekorrel, maar het product hiervan, het meel. Reguliere bestrijding van deze kevers is in de praktijk veelal onmogelijk of niet succesvol. Het gassen van rijstmeelkevers is dat wel.

Fumico is een veelzijdig vergassingsbedrijf en wij realiseren afdoding van onder meer insecten in bijna alle voedingsgrondstoffen. Zo begassen wij onder meer ook rijstmeelkevers. Er zijn tal van mogelijkheden om rijsmeelkevers te gassen en het kan op vele plaatsen uitgevoerd worden. Wij vertellen u graag meer over de mogelijkheden. Neemt u gerust contact op indien u meer informatie wenst.

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.

Neem contact op