Probleem met knaagdieren

In het opslagbedrijf, gericht op de opslag van voedsel en drinken, is er vraatschade geconstateerd aan pallets en verpakkingen en zijn er uitwerpselen van muizen en ratten aangetroffen. Het bedrijf nam dit signaal uiterst serieus en heeft diverse mogelijke oplossingen onderzocht. Door middel van reguliere pest control was de situatie niet meer onder controle te houden. Terug naar een absoluut nulpunt was het devies. Dit om te voorkomen dat de muizen en ratten zich verder in de goederen zouden gaan nestelen en daarmee zorgen voor vraatschades, ziekteverspreiding, afkeur van producten en imagoschade.

Voor welke oplossing is gekozen?

Het gehele gebouw is onder CO2 gas gezet. Dat wil zeggen dat met een mobiel leidingensysteem er door het gehele gebouw gasintroductiepunten zijn gelegd, waaruit vervolgens vanuit CO2 tankauto’s de kooldioxide naar binnen is geblazen.

Resultaat

Alle aangetroffen knaagdieren zijn dood aangetroffen. Tientallen muizen zijn geruimd en tevens zijn enkele bruine ratten afgedood. Het nulpunt (geen aanwezigheid van ratten en muizen) is bereikt.