Controlled Atmosphere Treatment (CA)

Het bestrijden van ongedierte en insecten in voedingsmiddelen door middel van Controlled Atmosphere (CA bestrijding) is een wetenschappelijk bewezen, zeer effectieve en veilige manier waarbij geen gebruik gemaakt wordt van giftige gassen. Alle droge voedingsmiddelen waaronder rijst, graan, cacao, koffie, specerijen, noten en tabak kunnen worden behandeld met Controlled Atmosphere. Maar ook houten meubels en diverse andere objecten die besmet zijn met ongedierte kunnen behandeld worden met CA. Een controlled atmosphere behandeling zal altijd afgestemd worden op type insect om te bestrijden alsmede de gewenste producttemperatuur. Dit om een optimale en uiterst effectieve behandeling uit te voeren.

Aanwezig ongedierte of insecten worden effectief bestreden middels het toepassen van laag-zuurstof in luchtdichte behandelkamers waarbij afdoding van alle levensstadia van insecten plaatsvindt. Dus afdoding van eitjes, larven en poppen. Onze service terminal beschikt over diverse luchtdichte kamers om voedingsmiddelen te behandelen. Ook volledige containers kunnen behandeld worden zonder dat de uitgeladen worden. Maar ook bieden wij handlingsservices om containers te lossen, te laden en bijvoorbeeld ook om uw goederen te pelletiseren.

Controlled Atmosphere is een veilige behandeling voor uw producten die door deze toepassing niet worden aangetast of negatief worden beïnvloed. Ook laat de behandeling geen residuen op de producten achter en er zal ook geen resistentie ontwikkelen binnen de plaagdier populatie. Een CA behandeling levert geen enkel risico op in relatie tot voedselveiligheid.

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.
Neem contact op