HTTR heattreatment terminal

Fumico beschikt over een eigen Heat Treatment Terminal waar wij dagelijks heat treatments van containers uitvoeren. Het betreft een grote hal welke speciaal ingericht en omgebouwd is om daarin tientallen containers (20ft, 40 ft, 45 ft) in hun geheel te behandelen met warmte/hitte ter afdoding van insecten in de goederen in de complete container. Deze terminal is opgericht voor de bestrijding van de Brown Marmorated Stink Bug (BMSB). Maar uiteraard kunnen reguliere heat treatments, onder meer conform ISPM-15 richtlijnen, ook uitgevoerd worden door Fumico.

Containers worden in hun geheel naar binnen gereden en netjes neergezet en na behandeling worden ze er weer uitgehaald. Dit verzorgt Fumico voor u.

Het opwarmen en verwarmen van de hal en daarmee de containers en de inhoud van de containers gebeurd met behulp van krachtige warmtegeneratoren. Door het openzetten van de containerdeuren komt de warmte direct in de containers en zowel van buitenaf als van binnenuit start de opwarming. Het verwarmen gaat gecontroleerd en gedoseerd en duurt totdat de insecten afgedood worden. Om dit te kunnen vaststellen plaatst Fumico in iedere container meerdere temperatuursensoren welke de voortgang van de temperatuurontwikkeling registreren.

Na afloop versturen wij u per ommegaande het (BMSB) behandelcertificaat waarmee u uw goederen conform gestelde behandeleisen kunt exporteren (naar Australië en Nieuw Zeeland).

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.
Neem contact op