HTTR heat treatment terminal Rotterdam

Fumico beschikt over een eigen Heat Treatment Terminal waar wij dagelijks Heat Treatments van containers uitvoeren. Deze grote hal is speciaal ingericht en omgebouwd om daarin tientallen containers (20ft, 40ft, 45ft) in hun geheel te behandelen met warmte ter afdoding van insecten in de goederen in de complete container. De terminal is opgericht voor de bestrijding van de Brown Marmorated Stink Bug (BMSB), maar uiteraard voert Fumico ook reguliere Heat Treatments uit, onder meer conform ISPM-15 richtlijnen.

Containers worden in hun geheel naar binnen gereden en netjes neergezet en na behandeling weer uitgehaald. Fumico verzorgt dit voor u.

Het opwarmen en verwarmen van de hal en daarmee de containers en de inhoud, gebeurt met behulp van krachtige warmtegeneratoren. De containerdeuren worden geopend, om de warmte direct in de containers te laten doordringen. Zowel van buitenaf als van binnenuit start de opwarming. Het verwarmen gaat gecontroleerd en gedoseerd en duurt totdat de insecten afgedood worden. Om dit te kunnen vaststellen plaatst Fumico in iedere container meerdere temperatuursensoren welke de voortgang van de temperatuurontwikkeling registreren.

Na afloop van de BMSB Heat Treatment ontvangt u van ons het BMSB-behandelcertificaat waarmee u uw goederen conform gestelde behandeleisen kunt exporteren naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.
Neem contact op