Naar aanleiding van het binnentreden van de Bruin Gemarmerde Stinkwants (BMSB) in Australië en Nieuw-Zeeland, hebben deze twee landen maatregelen genomen om deze pesticide buiten de landsgrenzen te houden. Dit omvat dat vanaf 1 september 2019 tenminste gebruikte en nieuwe voertuigen, vaartuigen, risicovolle machines en onderdelen behandeld dienen te worden tegen dit insect, alvorens deze gexporteerd kunnen worden naar Australie of Nieuw-Zeeland. Het gaat onder andere om import vanuit Japan en meerdere landen in Europa (onder andere Duitsland en Nederland).

De reden voor deze verandering in regelgeving is voornamelijk herbesmetting. Gezien het BMSB-insect voor biodiversiteit kan zorgen wanneer deze in verschillende landen terecht komt, nemen niet alleen Australië en Nieuw-Zeeland maatregelen. Er wordt verwacht dat meerdere landen de standaarden aan gaan passen.

De behandeling die nodig is om de goederen BMSB vrij te maken, dient uitgevoerd te worden tijdens het risicoseizoen en dus het seizoen waarin de BMSB actief is (1 september tot en met 30 april). Fumico kan deze behandelingen voor u uitvoeren en u voorzien van de benodigde certificaten voor export. Het gaat dan om een fumigatie of een hitte behandeling (heat treatment). Fumico heeft meerdere locaties in Nederland waar deze behandelingen uitgevoerd kunnen worden.

Neem gerust contact met op ons over de mogelijkheden.