Sinds de Bruin Gemarmerde Stinkwants (BMSB) in Australië en Nieuw-Zeeland is binnengetreden, hebben deze landen maatregelen genomen om deze insecten buiten de landsgrenzen te houden. Vanaf 1 september 2020 moeten tenminste alle gebruikte en nieuwe voertuigen, vaartuigen, risicovolle machines en onderdelen, worden behandeld worden tegen dit insect, bij export naar naar Australië of Nieuw-Zeeland. Het gaat onder andere om import vanuit Japan en meerdere landen in Europa (waaronder Duitsland en Nederland).

Reden voor deze verandering in regelgeving is voornamelijk herbesmetting. De BMSB kan voor biodiversiteit zorgen en daarom nemen Australië en Nieuw-Zeeland maatregelen. Er wordt verwacht dat meerdere landen de standaarden aan gaan passen.

De behandeling die nodig is om de goederen BMSB vrij te maken, moet uitgevoerd worden tijdens het risicoseizoen en dus het seizoen waarin de BMSB actief is (1 september tot en met 30 april). Fumico voert deze behandelingen voor u uit en voorziet u van de benodigde certificaten voor export. Wij voeren hittebehandelingen uit (Heat Treatment) en Fumigatiebehandelingen. Fumico beschikt over een eigen Heat Treatment Terminal waar wij dagelijks Heat Treatments van containers uitvoeren. Fumigatiebehandelingen voeren wij uit op diverse locaties in Nederland.

Voor vragen en/of informatie over BMSB bel 010 – 720 09 63 of mail naar bmsb@fumico.nl