Klanders begassen

Door de aanwezigheid van voorraadaantastende insecten wordt de kwaliteit van het product aangetast en gaat onder meer de voedingswaarde achteruit. Dit komt door de bevuiling die insecten veroorzaken door hun uitwerpselen en spinsels.

Er zijn meerdere soorten klanders die zorgen voor het om zeep helpen van de kwaliteit van producten. Het betreft onder meer de graanklander (Sitophils granarius L), de rijstklander (Sitophilus oryzae L) en de maïsklander (Sitophilus zeamais Motschulsky).

Klanders zijn herkenbaar aan hun lange snuit aan de kop. De graanklander is een typische voorraadinsect. Het spreekt uiteraard voor zich dat de rijstklander rijst besmet en dat de maisklander mais besmet. Het komt echter ook voor dat klanders op andere producten voorkomt, bijvoorbeeld de maisklander komt ook voor in rijst en in (mindere mate) in tarwe. De getande graankever wordt op velerlei producten van plantaardige oorsprong aangetroffen. Daaronder valt ook gedroogd fruit, zoals vijgen en walnoten.

De oplossing als u klanders of andere insecten in uw voorraad aantreft is om een begassing uit te voeren, zoals:

  • Graanklanders begassen
  • Rijstklanders gassen
  • Maïsklanders gassen
  • Broodkevers begassen

Wenst u een advies op maat en wilt u inzicht in uw mogelijkheden en oplossingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op.

 

Maak kennis met ons!

Wilt u meer informatie, een goed deskundig advies of een vrijblijvende offerte ? Neem dan contact op met Fumico.

Neem contact op